Arv: Kan jeg gi bort hytta?

Av Carsten O. Five Jeg har fått et spørsmål fra en som ikke er gift og har ingen livsarvinger (barn eller barnebarn). Hun vil svært gjerne gi bort hytta si til en god venninne som hun er veldig glad i. Hun spør om hun fritt kan gi bort hytta?
Svar: Du står helt fritt til å gi bort hytta når du ønsker. Enten kan du gjøre det mens du er i live, eller du kan gi den gjennom testamente, dersom du ønsker det. Uansett kan du fritt disponere over din egen formue mens du er i live.

            Siden du verken er gift eller har livsarvinger vil du også normalt kunne testamentere det du har til hvem du selv ønsker, forutsett at det ikke foreligger spesielle klausuler eller begrensninger på det du eier.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five