ARVEAVGIFTEN MÅ FJERNES

Av Carsten O. Five Vi betaler inntektsskatt, formuesskatt, skatt på avkastningen av formuen. Og jammen skal vi betale skatt (arveavgift) når vi dør også. Arveavgiften burde vært fjernet for lenge siden. Den kan føre til at enkelte ikke kan overta familieboligen eller familiehytta, fordi arveavgiften er for høy.
Politikernes grådighet er ubeskrivelig. De skatter oss gjennom hele livet med ulike skatter og avgifter. Og jammen skal de ha en ekstraskatt når vi dør. Arvingene skal betale skatt på de pengene vi ikke har brukt, og etterlater oss. 

Egentlig er arveavgiften helt umoralsk, siden det er skatt på beskattede midler. Midler som er beskattet flere ganger fra før. 

Ekstra alvorlig er at det kan føre til at unge mennesker ikke er i stand til å overta sitt eget hjem eller familiens hytte, rett og slett fordi de ikke har penger til å betale arveavgiften. Derfor burde avgiften vært fjernet. 

Ekstra ille er det fordi bolig- og hytteprisene har steget så mye de siste årene, at mange ikke er i stand til å betale arveavgiften. Uansett burde fribeløpet vært økt i forhold til dette – minst doblet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five