AVSTÅ ARV TIL FORDEL FOR BARNA?

Av Carsten O. Five Hvis du hller vil at barna dine skal motta arv som du egentlig skulle ha, er det fullt mulig å la arven gå direkte til barna dine. Ofte sparer dere også arveavgift da også. Her et konkret eksempel:
– Jeg hadde en eldre søster som døde for kort tid siden. Jeg arvet ganske mange penger etter henne. Selv har jeg det brukbart økonomisk og mangler egentlig ikke noe. Jeg har en pensjon jeg lever rimelig godt av.

            Men jeg har en datter som er enslig og mor til to strålende barn. Datteren min har det ganske tøft økonomisk, derfor lurer jeg på om jeg kan la hele arven etter søsteren min gå direkte til datteren min – eller må jeg arve pengene først? 

         
Svar: 
Det er fullt mulig for deg å avstå fra hele arven etter din søster, til fordel for din datter. Men da må det gjøres i selve arveoppgjøret etter din søster.

            Totalt vil du og din datter spare arveavgift staten ved å gjøre det på denne måten, så sant beløpet er over 250 000 kroner som nå er fribeløpet for arveavgift. Hadde du arvet pengene først, måtte du først betale arveavgift på dem, så måtte din datter betale arveavgift igjen på de pengene hun i sin tid arver etter deg.

            Derfor er det jo både hyggelig at du hjelper din datter og barnebarna på denne måten og samtidig greit å vite at dere sparer arveavgift også.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five