Bankinnskudd inntil to mill er helt sikre!

Av Carsten O. Five Enkelte er nå utrygge for bankinnskuddene sine. Det er det svært liten grunn til å være: Alle innskudd inntil to millioner kroner er helt sikre i norske banker, så sant banken er medlem av Bankenes Sikringsfond.  Den norske stat garanterer dette. Her er noen enkle sparetips i en urolig verden:
A: Har du gjeld: Nedbetal på gjelden til den ikke er noen problem lenger. Det er den beste og tryggeste måten å spare penger på.

B: Er du omtrent gjeldfri: Ha en buffer med penger i banken. Alle innskudd inntil to millioner kroner er helt sikre i norske banker, så sant banken er medlem av Bankenes Sikringsfond. Da garanterer den norske staten innskuddet. Pass på at du får best mulig rente på innskuddet. Sjekk på internett hvilke rentetilbud som finnes. Det er stor forskjell mellom bankene.

C: Har du penger til overs og har både hus og hytte: Spar en del av det du har langsiktig i aksjefond. Den beste måten er å sette av et fast beløp hver måned i aksjefond. Da får du med deg verdiene ned og opp. Aksjene på børsene vil svinge mye i verdi, men i et perspektiv på fem – ti år, vil det normalt gi høyere avkastning å ha pengene i aksjefond enn å ha pengene i banken.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five