Billig hytteferie i vinterferien

– Mange er ledige ennå, selv om vi nærmer oss vinterfeiren. Hyttene er nok ikke så godt kjent blant folk flest, opplyser Eva Kristin Grøndal i Statskog i en pressemelding.

Hyttene ligger spredt fra Troms til Agder-fylkene. De fleste har vedovn og propankjøkken. Ikke alle har strøm, mens andre igjen har både solcellepanel og vann i springen.

Prisen er helt nede i 400 kroner døgnet for de rimeligste. Statskog har lagt ut en fullstendig oversikt på sine nettsider.

Det er ikke snakk om hytter langs veien med alt av fasiliteter. Vinterstid kan ta det ta både én og to timer å ta seg til en Statskog-hytte etter at du har satt fra deg bilen.

– Av og til er det fint å gjøre noe helt annet enn det man er vant til, og ta en pust fra hjemmefronten. En hyttetur med enkel standard kan fungere som et avbrekk fra hverdagen og være en stor opplevelse, sier Grøndal.

 

Også Den norske Turistforening har rimelige alternativer til hyttetur i vinter.

– Det er fremdeles mange ledige sengeplasser i området til Oslos lokallag, sier daglig leder Sverre A. Larssen til Klikk.no. I vinterferien kan du fremdeles finne sengeplass i en flott hytte for 175 kroner natten om du er medlem. Barn og ungdom sover gratis i Turistforeningens hytter, om de er medlemmer. Medlemskapet koster 495 kroner for ett år. Minst én person i følget må være medlem for at du skal kunne leie en hytte, og da betaler ikke-medlemmer 100 kroner mer, og ungdom må betale prisen for voksne.

I Turistforeningens hytter har du med mat selv og en sovepose, og fasilitetene er enkle.

 

Også Oslofjorden Friluftsråd leier ut hytter på labvbudsjett, men de er stengt i vinterhalvåret forteller Nettavisen.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five