BLI RIK – 10 GODE RÅD

Penger er ikke alt her i verden - men det er geit å ha noen ekstra, slik at du slipper å bekymre deg økonomisk for morgendagen. Dessuten kan penger gi valgfrihet.  Er det mulig å planlegge seg frem til økonomisk rikdom?
Det er mulig å gjøre en god del selv for å bli litt mer velstående – hvis du ønsker det. Du trenger litt flaks og du bør beholde helsa. Det er viktig.

Men med litt målbevisst planlegging er det mulig å få litt mer penger i løpet av livet, enn om du bare lar alt skure og gå. Da kan du kanskje bli økonomisk rik – om du blir lykkelig er en annen sak. Det er mer opp til deg selv.

Her er noen råd for å bli økonomisk rikere i løpet av livet. Det viktigste er å ta bevisste økonomiske valg, som gir gevinst etter hvert.

1. Velg en utdannelse som gir en høy livsinntekt.

2. Ta maks studielån. Bruk så lite som mulig, ta deltidsjobb ved siden av studiene og sett av deler av studielånet til boligformål.

3. Spar i BSU.

4. Lag en økonomisk livsplan. Der sparing og kapitaloppbygging etter hvert er en viktig del av planen.

5. Kjøp bolig når du mener du har økonomisk mulighet til det. Nedbetal på boliggjelden etter hvert.

6. Etter hvert som lønnen øker og boliggjelden minker, start systematisk månedlig sparing – for eksempel i aksjefond. Sett av et fast beløp.

7. Lag budsjett og før regnskap. Sørg for at du hele tiden har penger nok til en viss sparing.

8. Kommer du over et veldig godt prosjekt, kan du eventuelt starte bedrift selv og drive prosjektet. Dette kan være risikabelt, hvis du ikke har god økonomisk styring på prosjektet. Men går det bra, kan det gi deg et veldig løft privatøkonomisk.

9. Spar til pensjonsalderen. Lån gjerne opp igjen på boligen. Så har du det økonomisk bedre som pensjonist.

10. Sørg for å ha forsikringer som dekker uførhet og gjeld.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five