BØR DU BYTTE BANK?

Av Carsten O. Five Betaler du høyere rente enn du skal? Kanskje på tide å bytte bank? Her et konkret eksempel:
– Vi kjøpt bolig for ett år siden og tok opp et ganske stort boliglån. Men jeg ser av flere forskjellige rentelister i avisene at det banklånet vi har, har noe høyere rente enn den renten som er på boliglån i de fleste andre banker.

            Vi er ganske fornøyd med den banken vi bruker, men samtidig er det ergerlig å betale mer enn vi kanskje må i andre banker. Bør vi bytte bank? 

  
Svar:
– Jeg synes dere først bør ta kontakt med den banken der dere har boliglånet i dag og vise til at andre banker har lavere rente. Kanskje vil banken da sette ned renten på boliglånt deres for å beholde dere som kunder. De fleste bankene har en viss mulighet til å gi lavere rente for spesielt gode kunder.

            Hvis banken ikke senker renten sin, bør dere ta kontakt med tre – fire andre banker blant de bankene som har lavest rente. Både aviser og tidsskrifter har jevnlige oversikter over hvor dere får de laveste rentene på boliglån.            Det kan være dere må ta en ny takst på boligen (taksten koster rundt 1 000 kroner) og det kan være snakk om etableringsgebyr på det nye lånet. Men er renten så mye lavere at dere allerede på ett år har spart takst og gebyrutgiftene, da bør dere flytte boliglånet deres til den banken. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five