BØR DU TA FLEKSILÅN?

Av Carsten O. Five Mange har hatt stor verdistigning på boligen sin og har  lav gjeld. Da kan det være smart å låne opp på boligen til andre formål som ny bil, hytte, eller annet. Her et konkret eksempel:
– Vi er et ektepar i femtiårene. Vi har en grei økonomi og et nesten gjeldfritt hus. Begge er i jobb. Nå lokker banken med at vi kan låne opp på boligen i et såkalt fleksilån, for å få mer penger til disposisjon. Er det fornuftig av oss? 

Svar: 
– Hvis dere ønsker å få mer penger til disposisjon, er det ikke dumt å låne noe opp på boligen. Men husk at da øker også gjelden på boligen.

            Hvis dere føler at dere har god råd nå og ikke har spesielle ønsker om å bruke mer penger enn dere gjør i dag, kan dere eventuelt vente til dere blir pensjonister med å låne opp mer på boligen.

            Når dere er blitt pensjonister vil dere normalt få lavere inntekt og da kan det være greit å få litt ekstra i form av å låne opp på boligen.

            Men har dere spesielle ønsker og lyst til å bruke mer penger nå til ulike formål, er jo opplåning på boligen en mulighet til å få oppfylt sine ønsker.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five