BRUK AV BSU PENGER

Av Carsten O. Five BSU - boligsparing for ungdom - penger, skal brukes til boligformål. Men det er ikke sikkert du umidelbart skal ta av BSU kontoen når du har kjøpt din første bolig. Her et konkret eksempel:
– Jeg har spart i BSU – boligsparing for ungdom i mange år nå. Jeg har 64 000 kroner på BSUkontoen.

            Nå går jeg med planer om å kjøpe meg en leilighet. Derfor lurer jeg på om jeg skal bruke de 64 000 kronene jeg har på BSUkonton til å kjøpe boligen for, eller om jeg skal fortsette å spare 15 000 kroner på BSUkontoen hver år helt til jeg har spart det maksimale beløpet på 100 000 kroner, og så bruke de 100 000 kronene til å nedbetale på boliglånet? Dermed får jeg jo skattefradraget på 20 % også i noen år til.  

Svar: 
– Du tenker helt riktig. Det lønner seg å gjøre som du skriver. Kjøper du en bolig nå, bør du ikke bruke de 64 000 kronene på BSUkontoen til å kjøpe boligen for.

            Fortsett heller å spare 15 000 kroner hvert år – helt til du har 100 000 kroner på BSUkontoen. Så tar du de 100 000 kronene og nedbetaler på boliglånet. BSUkontoen må nemlig brukes til boligformål.

            BSUsparing er så lønnsomt at det lønner seg å låne penger i banken til å fortsette BSUsparing – særlig nå når renten er så lav.

            Det er skattefradraget på 20 % av det sparte beløp – 3 000 kroner i spart skatt når du sparer 15 000 kroner i året – som gjør BSU så veldig lønnsomt. Derfor er det også viktig å huske på at BSUsparing bare er lønnsomt når du tjener egne penger og betaler skatt. For det er altså skattefradraget på 20 % som gjør BSU så gullkantet. De årene du ikke betaler skatt, skal du ikke spare i BSU.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five