Bruk rentenedgangen til å trygge din privatøkonomi

Av Carsten O. Five  Bankene setter nå renten ned på boliglån som en konsekvens av at Norges Bank har satt ned sin styringsrente overfor bankene og at pengemarkedsrenten har falt. Pass på at du få lavere rente på ditt boliglån. Sammenlign renten med den renten andre banker har. Sjekk på internet.
Klag til banken dersom banken ikke setter renten på dine lån tilstrekkelig. Tru med å flytte lånet, eventuelt flytt til en billigere og bedre bank. 

Når du får lavere utgifter til renter. Øk avdragene på lånene. Du har en unik sjanse til å komme de ut av klørne til bankene. Den tryggeste måten å spare på, er å nedbetale gjeld. 

Forsøk å unngå å øke forbruket og ikke la deg lure til nye spekulative dyre og risikable spareprodukter. Det viktigste er å få ned gjelden. 

Ha likevel en buffer i banken, slik at du slipper å ta opp forbrukslån. 

Har du en anstrengt økonomi og ønsker å vite nøyaktig hva du skal betale i renter og avdrag, kan du vurdere fastrente på halve eller hele boliglånet. Men normalt er fastrente dyrere enn flytende rente. Dessuten kan det bli dyrt å komme ut av en fastrenteavtale hvis renten fortsetter å falle.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five