Bruke BSU-penger eller ikke?

Boligsparing for ungdom (BSU) er så lønnsomt at det lønner seg å låne til BSU-sparing. Derfor er det ikke sikkert du skal tømme BSU-kontoen når du kjøper bolig, men fortsette BSU-sparingen til du har spart 100 000 kroner, som er taket for BSU-sparingen.
Her er et konkret eksempel: 

Jeg har spart i BSU – boligsparing for ungdom i mange år nå. Jeg har 64 000 kroner på BSUkontoen.

            Nå går jeg med planer om å kjøpe meg en leilighet. Derfor lurer jeg på om jeg skal bruke de 64 000 kronene jeg har på BSU-konton til å kjøpe boligen for, eller om jeg skal fortsette å spare 15 000 kroner på BSU-kontoen hver år helt til jeg har spart det maksimale beløpet på 100 000 kroner, og så bruke de 100 000 kronene til å nedbetale på boliglånet? Dermed får jeg jo skattefradraget på 20 % også i noen år til. 

  
Svar: 

Du tenker helt riktig. Det lønner seg å gjøre som du skriver. Kjøper du en bolig nå, bør du ikke bruke de 64 000 kronene på BSU-kontoen til å kjøpe boligen for.

            Fortsett heller å spare 15 000 kroner hvert år – helt til du har 100 000 kroner på BSU-kontoen. Så tar du de 100 000 kronene og nedbetaler på boliglånet. BSU-kontoen må nemlig brukes til boligformål.

            BSU-sparing er så lønnsomt at det lønner seg å låne penger i banken til å fortsette BSU-sparing – særlig nå når renten er så lav.

            Det er skattefradraget på 20 % av det sparte beløp – 3 000 kroner i spart skatt når du sparer 15 000 kroner i året – som gjør BSU så veldig lønnsomt. Derfor er det også viktig å huske på at BSU-sparing bare er lønnsomt når du tjener egne penger og betaler skatt. For det er altså skattefradraget på 20 % som gjør BSU så gullkantet. De årene du ikke betaler skatt, skal du ikke spare i BSU.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five