BRUKSHINDRING: ET UKJENT SKATTEHULL

Du kan spare mange hundrede tusen kroner på et nesten ukjent skattehull! Det heter brukshindring for bolig.
Når du selger en bolig som du selv har bodd i de siste 12 månedene av de siste 24 månedene, Altså ett år av de siste to årene før du selger boligen, er gevinsten ved salget av boligen skattefri. Og det kan være mange penger spart.
 
Kjøpte du i sin tid en bolig for 1 million kroner og selger den nå for 2 millioner kroner, er gevinsten 1 million kroner. Skatten du egentlig skal betale er på 28 % av gevinsten. Altså 280 000 kroner i dette tilfellet. Men har du bodd i boligen ett av de siste to årene, sparer du altså denne skatten.
 
Men har du leiet ut boligen i så lang tid at gevinsten ikke blir skattefri, kan du likevel få skattefrihet på visse vilkår og spare gevinstskatten.
 
Skattehullet heter brukshindring.
 
Har du vært forhindret i å bo i boligen de siste årene på grunn av at du må arbeide et annet sted, eller på grunn av utdannelse eller sykdom, kan du likevel få skattefrihet for boliggevinsten.
 
Det kan være at arbeidsgiver ber deg flytte et annet sted, slik at du er forhindret i å bo i boligen din og må leie den ut. Da kan du påberope deg brukshindring i disse årene og likevel få skattefrihet for gevinsten.
 
Du kan også kreve brukshindring på grunn av utdannelse, sykdom og ektefelle eller samboers arbeid, utdannelse eller sykdom og også barns sykdom.
 
NB Men du må ikke ha hatt kjennskap til denne brukshindringen på det tidspunktet du kjøpte boligen din. Det må du kunne bevise at du ikke kjente til overfor ligningsmyndighetene. 
 
Slik kan du spare mange tusener i skatt.
Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five