BSU: FÅ SKATTEFRADRAG FØR NYTTÅR


Få skattefradrag før nyttår –  BSU er ett av de få skattehullene vanlige folk kan benytte seg av. Kontakt banken og opprett en BSUkonto, hvis du er under 34 år.  

Du får over 20 % avkastning på pengene dine – hvert år nå du sparer i BSU.  Skattefradraget er på 20 % og i tillegg kommer rentene. Hvert år kan du spare inntil 15 000 kroner og få 3 000 i gave fra Kristin Halvorsen i form av redusert skatt.  

Men BSU er bare lønnsomt når du tjener egne penger og betaler skatt. De årene du ikke betaler skatt, skal du heller ikke spare i BSU. Sparebeløpet kan du årlig velge selv – og tilpasse det til hvor mye skatt du skal betale.  

Renten på BSU varierer noe fra bank til bank. Du kan flytte BSUkontoen til den banken som har best rente, uten at du mister skattefradraget, eller bryter sparingen. Det skal også være gebyrfritt å flytte kontoen.  

BSU-sparingen bør ikke brytes før du har spart 100 000 kroner – som er det maksimale. Du kan nemlig bare ha en BSU konto i løpet av livet. BSUmidlene må brukes til boligformål.  

BSU-sparing er så lønnsomt at det lønner seg å låne i banken til slik sparingen.  

Derfor når du har startet BSUsparingen og for eksempel spart 50 000 kroner. Og så kjøper leilighet. Ikke bruk de 50 000 kronene og bryt sparingen. Fortsett å spare 15 000 kroner hvert år – lån gjerne pengene i banken – helt til du har 100 000 kroner på BSUkontoen. Da tar du ut pengene og nedbetaler på boliglånet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five