DÅRLIG LØNNS-OPPGJØR: BE OM FRYNSEGODER

Av Carsten O. Five Hvis du synes at lønnoppgjøret blir litt magert, kan det være du kan spe på dette ved at du ber om frynsegoder som en del av lønnsoppgjøret.
Be om frynsegoder på jobben, det kan være mer lønnsomt enn lønnstillegg både for deg og arbeidsgiver.      

Det finnes tre typer frynsegoder: Helt skattefrie frynsegoder, du blir litt beskattet for godet og noe utløser full skatt.  

Det som ofte er mest interessant er de frynsegodene det ikke er skatt på:   Det aller beste frynsegodet som finnes for tiden er etterutdanning. Hvis bedriften dekker alle utgifter for deg, blir det ingen skatt på deg for det. Men det stilles visse krav til hva slags utdanning du kan ta.  

Andre frynsegoder som ikke utløser skatt er: Barnehage plass, fri parkering på jobben, tidsskrifter levert på jobben, bedriftshytte, trim og helse gjennom bedriftsidrettslaget, bedriftshelsetjneste, enkeltsående felles arrangement, smålån med en maksgrense på 37 735 kroner (for tiden).  

De det er litt skatt på er for eksempel: Bolliglån, avis, pensjonsforsikring, firmabil og hjemmePC.  

Det finnes også enda flere typer frynsegoder. Det viktigste er at det kan lønne seg både for deg og bedriften og derfor være lettere for arbeidsgiver å gi deg det fremfor lønnsøkning.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five