DÅRLIG RÅD: DU KAN FORLENGE BOLIGLÅNET DITT

Av Carsten O. Five Begynner det å bli tøft å betale renter og avdrag på lånene dine? Da kan du som en slags nødløsning, forlenge tilbakebetalingen av lånene. Her et konkret eksempel:
– Jeg kjøpte bolig for noen år siden. Men fortsatt er boliglånet stort i forhold til inntekten jeg har. Nå er det snakk om at renten skal gå videre opp, men jeg har allerede en nokså presset privatøkonomi.

            Jeg har snakket med banken – der jeg har lånet. Der sier de at jeg kan få forlenget lånet med noen år. Dermed vil de månedlige innbetalingene bli litt mindre.

            Er det smart å forlenge løpetiden på lånet? Vil det ikke da bli dyrere totalt sett? 

Svar: 

– Jo, lånet vil totalt koste deg mer i sum renter når du skal ha lånet i flere år enn opprinnelig avtalt.

            Men dersom du har det tøft økonomisk en tid fremover, kan det være fornuftig å gjøre det – forlenge løpetiden (øke antall år) på lånet. Da vil de månedlige innbetalingene bli noe mindre. Det kan være nødvendig for å komme seg igjennom en vanskelig økonomisk tid.

            Har du det ekstra vanskelig i en periode, kan du eventuelt også be om å få avdragsutsettelse i denne perioden. Det vil si at du bare betaler renter i denne perioden. Totalt vil lånet koste deg mer i sum renter, men det kan likevel være fornuftig for å komme seg igjennom en vanskelig periode.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five