DRØMMER DU OM Å BLI GRÜNDER?

Av Carsten O. Five Går du med planer om å starte bedrift? Da er det lett å gjøre mange feil ved oppstartingen. Her er noen tips om hvor du kan få hjelp for å unngå feilene:
Dersom du har tilgang til internett, vil jeg anbefale deg å gå inn på www.bedin.no. Her finner du en meget god veiledning i hvordan du går frem når du skal starte bedrift. Dette er den såkalte etablerer telefonen i Narvik. Du kan også ringe dit på telefon: 800 33 840 hvis du trenger råd og hjelp.

            Ellers kan du kontakte næringssjefen i kommunen eller fylket der du bor. Da vil du også kunne få hjelp.  

Det finnes et utall av offentlige støtteordninger for gründere som du kan søke på. Enkelte velstående personer ønsker også å bli med som eiere i nyetablerte bedrifter. De vet dette kan gi god avkastning.
            Mange banker har også næringsavdelinger som kan gi veiledning til nystartede firmaer, særlig når det gjelder finansieringen.

Det er også meget klokt å be om hjelp fra folk du vet har startet bedrifter tidligere. De kan gi mange gode råd. 

Lag en forretningsplan der du nøye beskriver hva du skal drive med, hva virksomheten koster og hvordan du skal tjene penger. Bruk svært mye tid på denne planen. 

Test planen på folk som selv har startet bedrift. Men be dem skrive en tushetserklæring slik at de ikke stjeler din gode ide.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five