savings-account-piggy-bank

Du kan få lavere rente

Siden renten er lav har boligprisen skutt i været. Det betyr at den boligen du har i dag har steget i verdi. Det betyr igjen at banken har fått bedre sikkerhet for det boliglånet du eventuelt har på boligen din.

Kjøpte du boligen for en stund siden og du måtte låne ganske mye på boligen, kan det være at lånet nå ligger innenfor 60 % av lånetaksten for boligen, fordi boligen har steget mye i verdi og du eventuelt har nedbetalt noe på boliglånet.

Dersom lånet var større enn 60 % av lånetakst, måtte du betale litt høyere rente enn hvis lånet nå ligger innenfor 60 % av lånetakst. Forskjellen er ca 0,5 % på et lån som er gitt med over eller under 60 % av lånetakst på huset. Du sparer altså 0,5 % rente hvis huset ditt nå er steget så mye i verdi at lånet ligger innenfor 60 % av lånetaksten på huset.

Ta opp dette med banken. Vis til at boligen er steget mye i verdi. Vil ikke banken gi deg lavere rente, kan du vurdere å ta en takst på boligen for å vise at lånet ligger innenfor 60 % av lånetaksten på boligen. Da kan du spare 0,5 % på boliglånet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five