Du kan tjene penger på kraftprisen

 

Nordisk Energiforvaltning AS(NEF) som er Nordens største kapitalforvalter innenfor kraftmarkedet, er en av de som merker stor pågang fra investeringshungrige nordmenn.

 

– Interessen for å investere hos oss har økt kraftig de siste månedene, og jeg er ikke i tvil om at vi kan takke kraftkrisen for denne populariteten. Det kan virke som høye strømregninger har tent lysten hos mange privatpersoner for å plassere sparepenger kraftmarkedet, sier kommunikasjonssjef Stig Inge Eikemo i NEF.

 

Kraftkrise gir gode avkastningsmuligheter

De nordiske landene har en felles kraftbørs, NordPool som ligger på Lysaker ved Oslo.

Her kan kraftprodusentene, kraftkrevende industri og leverandørene av strøm til husholdningene sikre sine egne interesser ved å handle i kraftprisen frem i tid.

De nordiske kraftprisene styres i stor grad av været. Jo mer prisene svinger, desto mer villig er aktørene til å betale en ”forsikringspremie” for å sikre seg fremover i tid.

 

– De nordiske vannreservene er nå på sitt laveste nivå på over seks år. Slike ekstreme år har historisk gitt meget god avkastning for investorene. I 2006 hadde vi en lignende situasjon i kraftmarkedet som den vi har i dag, da leverte kraftfondet NEF Nordic Power hele 35 prosent avkastning på litt over et halvt år, sier Eikemo. Fondet har hatt en avkastning på totalt 89 prosent siden oppstarten i 2004. 

 

Svinger ikke med børsen

Kundene leter etter spareprodukter som ikke svinger i takt med Oslo Børs. I tillegg til at kundene ser en fortjenestemulighet i kraftmarkedet legger de i større og større grad vekt på at dette er en produkt som ikke svinger i takt med børsen, sier Eikemo. I kriseåret 2008 fikk NEF Nordic Power et resultat på – 1,1 prosent, mot Oslo Børs som falt med 54 prosent.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five