DYR STRØM – VELG SPOTPRIS

Selv med veldig mye regn - altfor mye regn - blir ikke strømprisen særlig mye billigere. Mange betaler fortsatt svært mye for strømmen - også fordi de velger feil kontrakt med energiverket. Spotpris er det få som har, men det vil særlig være gunstig i tider med mye regn. 
Det kan være mange penger å spare på å flytte til en annen strømleverandør enn den man vanligvis tilhører. Det er klare forskjeller mellom de dyreste og billigste kraftverkene.

            Den beste oversikten finner du dersom du slår opp på www. konkurransetilsynet.no på internett. Her er en ajourført liste over de kraftverkene som har de laveste strømprisene til enhver tid. Du kan også få regnet ut hvilket kraftverk som leverer den billigste strømmen til deg, akkurat i øyeblikket.

            Det er enkelt å skifte strømleverandør. Ta kontakt med det kraftverket du ønsker å flytte til, så hjelper de deg med flyttingen.

            Den billigste strømmen vil normalt være såkalt spotpris. Det er markedsprisen på strøm til enhver tid. Denne kan svinge svært mye, men vil i det lange løp være den billigste. Det vil normalt være billigere enn såkalt variabel pris – som er det vanligste strømabonnementet folk har. Denne strømtypen vil ofte bli den dyreste.

            Dersom du ønsker å vite nøyaktig hva strømprisen vil være for deg i tiden som kommer og samtidig sikre deg mot en økning, kan du vurdere å binde strømprisen. Det kan lønne seg dersom strømprisen går kraftig opp, men det er svært vanskelig å vite når bunnen er for strømprisen. Det er det lett å binde seg til en for høy pris i et år der strømprisene er lave.

Derfor vil spotpris som hovedregel være den billigste, selvom det kan bli dyre topper enkelte år.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five