DYRT MED EIENDOMSMEGLER?

Mange synes det er dyrt å bruke eiendomsmegler når de skal selge boligen sin. De lurer på om det egentlig er nødvendig å bruke eiendomsmegler? Kan salget gjøres billigere? 
Svaret er likevel: Ja, du bør bruke en eiendomsmegler eller en advokat som kan garantere den formelle overdragelsen av boligen, samt sørge for at du får pengene for boligen på rett vis. 

Gjør megleren eller advokaten en feil vil de være økonomisk ansvarlig for det.

Det finnes nemlig eksempler på at folk har vært svært uheldige og blitt lurt trill rundt av andre som har kjøpt en bolig og ikke gjort opp for seg økonomisk etterpå. For å være helt sikker på at handelen blir gjort på rett vis, med riktige avtaler og økonomisk oppgjør i ettertid, bør man bruke en eiendomsmegler eller en advokat. Det er meget store verdier som i verste fall kan gå tapt, dersom du møter en kjeltring som kjøper. 

Men det er ganske store forskjeller på det eiendomsmeglerne tar seg betalt. Det er lurt å sjekke prisene hos forskjellige meglere. Normalt er det uansett klokt å bruke en som kjenner markedet lokalt der dere bor og helst er statsautorisert eiendomsmegler. 

Forøvrig kan det være mulig å prute på den prisen eiendommegleren skal ha dersom dere selv kan stå for en god del av jobben, for eksempel forestå visninger eller greier å finne frem til en kjøper osv.

Enkelte meglere har også et opplagge der dere kan gjøre mesteparten av jobben selv på internett. Da blir det ekstra billig.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five