EIE ELLER LEIE BOLIG?

Av Carsten O. Five Boligprisene faller for tiden. Derfor kan det være smart å vente litt, dersom du ønsker å kjøpe ny bolig. Det kan være interessant å se hvor langt ned boligsprisene skal. 37 000 boliger er til salgs for tiden.
Derfor kan det være smart å leie bolig en kort stund. 

Men normalt lønner det seg å eie en bolig fremfor å leie den. Det forutsetter at boligen ligger i et område der boligprisene stiger. Ligger boligen i et område av landet der boligprisen faller, kan det lønne seg heller å leie.

Grunnen til at det lønner seg å eie en bolig – når boligprisene stiger – er at du får en gevinst, som er skattefri når du en gang selger boligen, hvis du bor i boligen i minst 12 av de siste 24 månedene før salget.

Dessuten får du glede av det skattemessige rentefradraget på 28 % på renteutgiftene på boliglånet, som du tar opp for å kjøpe boligen. Slik reduseres skatten din. Det finnes ikke noe leiefradrag i Norge.

            I tillegg reduserer du den ligningsmessige formuen din. Verdien av boligen blir normalt satt til en ligningsverdi på 20 – 30 % av den faktiske verdien av boligen. Hvis du så har gjeld som er større enn ligningsverdien, blir den ligningsmessige formuen din negativ og du slipper formuesskatt.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five