Er du lei bankgebyrer?

Mange taper på å ha lønnskonto. De betaler mer i gebyrer enn de får i renter. Derfor bør du vurdere å flytte lønnskontoen til en gebyrfri bank.
Her et konkret eksempel: 

Jeg er en vanlig lønnsmottager med lønnskonto i banken. Nå er jeg sur på banken fordi jeg får nesten ingen rente på pengene jeg har stående på kontoen, men samtidig tar banken solide gebyrer for nesten alle transaksjonene jeg bruker banken til.

            Det fører til at jeg faktisk taper penger på å ha en lønnskonto. Gebyrene koster mer i året enn det jeg får i renteinntekter.

            Spørsmålet er derfor: finnes det noen banker som ikke tar så mye i gebyrer  – eller ikke tar gebyrer i det hele tatt? 

Svar:
Ja, det finnes faktisk noen få banker som tar nesten ingen gebyrer. Noen av dem forutsetter at du kun har kontakt med banken pr internett (nettbank) og telefon. Det finnes altså ingen filialer du kan oppsøke.

            Det finnes også noen få små sparebanker som nærmest er gebyrfrie, men de bankene betjener ofte kun et begrenset geografisk område.

            Også blant de vanlige bankene er det ganske store forskjeller i gebyrpolitikken. Det er mange penger å spare dersom man kontakter flere banker og spør om hvilke gebyrer de tar. Det er viktig å finne frem til den banken som passer ditt brukermønster best. Det kan også være smart å bruke flere banker, for eksempel en til høyrentekontoen din og en til lønnskontoen din, dersom det viser seg å være lønnsomt.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five