ETT STORT BOLIGLÅN: DU KAN SPARE MANGE KRONER

Renten er på vei oppover i samfunnet. Da er det på tide å se på lånene dine. Kanskje kan du få betydelig lavere rente ved å slå sammen alle lån til ett lån?
Her er et konkret eksempel: 

– Jeg har lånt penger forskjellige steder. Jeg har ett boliglån i en bank, ett billån i en annen bank og to forbrukslån. Det ene forbrukslånet er i en bank og det andre er et kredittkortlån. 
            Jeg ser at rentene på alle de tre lånene utenom boliglånet er ganske høye. 
            Siden det nå er snakk om at renten skal stige i samfunnet og fordi boliglånet ikke er så veldig stort sammenlignet med verdien på boligen min, lurer jeg på om det er smart å heller utvide boliglånet, for å bruke disse pengene til å slette de tre andre lånene med? 
 

Svar:
Du tenker helt riktig. Renten på boliglånet er ganske sikkert mye lavere enn renten på billånet og forbrukslånene. Derfor vil du kunne spare ganske mange penger i form av lavere rente. Du vil få ett stort boliglån med lav rente, fremfor tre lån med høy rente.

            Men siden du har brukt de tre lånene til bil og forbruk, kan det være klokt å nedbetale denne delen av det store nye boliglånet litt raskere enn resten av boliglånet. Det kan være du ønsker å kjøpe deg ny bil om fem år, fremfor at du skal bruke enda flere år til å betale på lånet, som er vanlig for boliglån. Boliglån har man gjerne i 15 – 20 år.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five