FÅ SKATTEFRIE LEIEINNTEKTER

Av Carsten O. Five Det er dyrt å ha bolig. Derfor er det veldig bra at du kan få skattefrie inntekter av å leie ut en hybel eller leilighet i boligen din. Men det er en begrensing her. Du kan ikke leie ut mer enn halvparten av utleieverdien for boligen din. Det går ikke på kvadratmetere, men utleieverdien. 
Utleieinntektene er altså skattefrie når inntil 50 prosent av eiendommen (regnet etter utleieverdi) leies ut. Er utleieverdien høyere for den utleide delen enn for den delen du selv bor i, vil utleieinntektene være skattepliktige med 28 %. Er du usikker på hva utleieverdien er, ta kontakt med ligningskontoret. 

I tillegg stilles det klare krav til hvordan en hybel eller leilighet kan være, for å beholde skattefriheten. 

NB! Så er det kommet en helt ny regel i år: Tidligere kunne du leie ut boligen din halve kalenderåret skattefritt. Fra og med 2008 er det nå slutt. Skattefritaket for inntekter fra utleie av boligen mindre enn halve kalenderåret, fjernes fra og med 2008. Men lave utleieinntekter skjermes ved at det innføres en nedre beløpsgrense på 20 000 kroner før du skal betale skatt av det. Du kan altså leie ut for inntil 20 000 kroner i året uten å måtte betale skatt av det. 

Den aller største pengemaskinen når det gjelder skattefrie leieinntekter er tomannsboligen. Hvis du eier en hel tomannsbolig selv, kan du leie ut den andre delen av tomannsboligen som du selv ikke bor i helt skattefritt. I tillegg kan du leie ut inntil halvparten av leievedien i den delen av tomannsboligen du selv bor i. Det er eventuelle hybler osv

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five