Få skattefrie leieinntekter

Får du for eksempel 6 000 kroner i måneden i leie for hybelen eller leiligheten du leier ut i boligen din, må det være mulig å leie ut den delen du selv bor i for mer enn 6 000 kroner måneden – for at leieinntektene fra hybelen eller leiligheten skal være skattefrie.

           
Tidligere kunne du leie ut boligen din halve kalenderåret skattefritt. Fra og med 2008 ble det slutt. Men samtidig ble det innført en ny regel om at lave utleieinntekter inntil 20 000 kroner per kalenderår skal du ikke betale skatt av. Du kan altså leie ut hele boligen din for inntil 20 000 kroner i året uten å måtte betale skatt av det. 

 

Det er en viktig forutsetning her: Skattefritaket for de 20 000 kronene gjelder bare hvis du har brukt boligen selv en del av kalenderåret.

 

Her er et eksempel hvordan du bruker regelverket meget godt: Du kan leie ut hele boligen skattefritt i sommermånedene og holde deg under 20 000 kroners grensen skattefritt for disse månedene. Så kan du resten av året leie ut en mindre del – en hybel eller leilighet – som er mindre enn halvparten av utleieverdien – også skattefritt. Det blir det mange skattefrie kroner av.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five