FÅ SKATTEFRIE LEIEINNTEKTER

Kommentar.no - Carsten O. Five Bor du i et større hus enn du egentlig trenger? Kanskje du kan leie ut en hybel eller to? Da kan du få skattefrie leieinntekter som kan være veldig gode å spe på inntekten med. Her et konkret eksempel:
– Jeg har et forholdsvis stort eldre hus som jeg bor alene i. Jeg trenger ikke bruke hele huset,  derfor går jeg med planer om å leie ut to hybler i huset. Jeg er litt usikker på hva jeg skal ta i leie, men tror at jeg i hvert fall kan få 3 000 kroner pr måned for hver av dem. Det vil altså si ca 6 000 kroner måneden.

            Mitt spørsmål er derfor; må jeg betale skatt av de 6 000 kronene pr måned, eller er dette skattefritt? 

 
Svar:
Dersom leieinntektene av disse to hyblene er mindre enn leieverdien av resten av huset – det vil si den delen av boligen du bor i – er leieinntektene fra disse to hyblene skattefrie. Det er altså ikke et spørsmål om antall kvadratmeter som leies ut, som mange tror, men leieverdien.

            Det vil si at dersom du leier ut de to hyblene for 3 000 kroner x 2 = 6 000 kroner måneden, må det være mulig å leie ut den delen av boligen som du selv bor i til over 6 000 kroner pr måned. Dersom det er sikkert at du vil kunne leie ut den delen av boligen der du bor for over 6 000 kroner måneden, er leieinntektene fra hyblene skattefrie.

            Dessuten stilles det spesielle krav til hvordan hyblene skal være, når det gjelder innganger osv.            Er du fortsatt i tvil om leieinntektene vil bli skattefrie eller ikke, kan det være klokt å ta en tur på ligningskontoret og forhøre seg om leieprisene i området der du bor og reglene for hvordan hyblene skal være. Det bør du gjøre for å være sikker på at leieinntekter blir skattefrie for deg

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five