Fastpris på strøm?

Av Carsten O. Five Det spås at strømprisene skal opp. Noen spår mye opp, på grunn av at kraftprisene i Europa er høye. Normalt vil flytende strømpris være lønnsomt – særlig såkalt spotpris. Men er du redd for en for høy strømregning, kan du vurdere å binde strøprisen en stund.
For å unngå store svingninger i strømprisen kan det for noen være klokt å inngå en fastpriskontrakt med en strømleverandør. Dermed vet du hva du til enhver tid skal betale. Men avtalen bør inngås på et tidspunkt på året når strømprisene er lave. Det er normalt i sommerhalvåret. Det er også smart å kontakte flere strømleverandører for å finne ut hvem som er billigst i øyeblikket.

            En liste over de billigste kraftverken i Norge finner dere på internettsidene www.konkurransetilsynet.  Men det er også mange aviser og tidsskrifter som har slike lister.

            I sum kan det være dere vil få enda lavere strømregninger dersom dere velger såkalt spotpris, men da må dere være forberedt på at prisen kan svinge kraftig opp og ned slik den har gjort i vinter.

            Som et alternativ til strøm kan det også være fornuftig å installere andre varmekilder som varmepumpe, parafinbrenner og lignende, slik at dere ikke er så avhengig av strømprisen til enhver tid.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five