Førstegangskjøpere: Vent med boligkjøpet

Av Carsten O. Five Boligprisene er på vei ned. Det er svært mange boliger til salgs og de fleste må selge til under takst. Skal du kjøpe bolig for første gang: Vent. Prisene kan bli enda lavere.
Hvis du allerede har bolig, kan du godt kjøpe ny bolig dersom du har behov for det. Det kan være du får mindre for den du har enn du hadde ventet, men så er det også mulig å forvente at du også får kjøpe den nye boligen til en lavere pris enn du hadde ventet. Du selger og kjøper i samme marked. NB! Selg før du kjøper ny, da vet du hvor mange penger du har til disposisjon. 

Men skal du inn på boligmarkedet for første gang, da er det ingen grunn til å forhaste seg. Alt tyder på at boligmarkedet skal videre nedover. Det er veldig mange boliger til salgs og prisene har steget veldig mye de siste årene. Derfor kan det være klokt å vente ennå en stund før du slår til. Du kan leie i mellomtiden. Bankene har også strammet inn på låneviljen på grunn av finanskrisen. 

Samtidig er det klokt å følge markedet nøye, gå på visninger og følge med i prisene, slik at du kan være klar når markedet har roet seg og du kan få et riktig godt kjøp. Husk å prute på prisen. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five