Fra 1. mai: lettere å skifte bank

Av Carsten O. Five Mange taper dessverre titusener av kroner i året fordi de holder seg kun til en bank. Renten kan være lavere på lån i andre banker og rentene kan være høyere på innskudd der. Det er store forskjeller mellom bankenes tilbud – som kan bety mange tusen kroner tapt for deg.
Men mange kvier seg for å flytte til en annen bank fordi de har avtaler, lån og sparing som det er mye arbeid med å skifte over. Og kanskje bør du være kunde i flere banker, for å velge de beste tilbudene, fra hver enkelt. 

Fra 1. mai innføres det regler som skal gjøre det lettere for deg å skifte bank. Da plikter din gamle bank å skaffe full oversikt over alle dine betalingsoppdrag, lån, konti osv. 

Når du skal flytte, er det eneste du behøver å gjøre å fylle ut et elektronisk skjema med informasjon om hvilke bankforbindelser du ønsker å bytte fra og til, og gi den nye banken fullmakt til å ordne det praktiske. Snakk med den nye banken om hvordan du går frem. 

Den gamle banken er forpliktet til å overføre penger til din nye konto, avslutte gamle konti, skaffe oversikt over betalingsoppdragene du har lagt inn på dine gamle konti, innfri og flytte lån og videreføre eventuelle belastinger på oppsagt konto hos din gamle bank. 

Du bør nå sjekke renteoversikter og vurdere å flytte til en annen eller flere banker. Du kan spare mange tusen kroner i året.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five