Ha som nyttårsløftet: Ta storrengjøring i privatøkonomien din

Av Carsten O. Five 2008 har vært ett råtøft økonomisk år for mange. Verdens børser har stupt og svimlende verdier er tapt. Mange bedrifter er gått konkurs og tusener er kastet ut i arbeidsledighet.

Da er det ikke dumt å ta en status for din privatøkonomi. Sett opp budsjett for året. Se hva du vil få av inntekter og se om du bør stramme inn noen steder på utgiftene eller legge om pengebruken? Hvilke investeringer står du foran, som det er viktig å sette av penger til?

 

Det viktigste for de fleste er å beholde jobben. For beholder du arbeidsplassen, finnes det også lyspunkter for neste år:

 

Renten vil gå ned på lånene dine. Bensinen vil bli billigere. Vi vil få lavere strømpriser enn forventet fordi prisen på energi faller i Europa. Det vil være letter å prute på bilkjøpene enn tidligere. Boligprisene vil trolig fortsette å falle, til glede for dem som skal inn på markedet.
Mens matprisene vil stige på grunn av avtaler med bøndene.

 

Sjekk også om du kan få billigere lån i en annen bank, eller om du kan få lavere forsikringsutgifter.

 

Uansett er det et godt nyttårsløfte å legge en plan for privatøkonomien din. Det gir økt trygghet for fremtiden. Da vet du bedre hva du har råd til og hva du bør unngå

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five