savings-account-piggy-bank

Hus i Syden: Unngå fellene

Ta kontakt med Kredittilsynet i Norge for å være sikker på at den megleren du skal bruke er registret og godkjent her. Dermed har megleren også et økonomisk ansvar for eventuelle feil hun eller han gjør. Sørg også å få kjøpekontrakten oversatt til norsk. Da vet du hva dine plikter og rettigheter er.

 

Billig i Spania

Mange nordmenn har kjøpt feriehus i Spania. Prisene har dessuten falt kraftig de siste årene. Det har vært bygget for mye. Hvis du velger Spania, pass på at du ikke betaler for en leilighet som aldri blir ferdig, eller havner i et område som forblir en byggeplass i alle år fremover. Et godt råd kan være å kjøpe brukt i et område som er ferdig utviklet.

            Italia og Frankrike er dyrere enn Spania, men vil antagelig holde seg bedre i pris, selv om også disse landene har opplevd fall i boligprisene.

 

Eiendomsretten avgjørende

Prisene er mye lavere i land som tilhørte det gamle Øst-Europa. Men det kan være at eiendomsretten din ikke er like sikker der som i Vest-Europa. Derfor er det ekstra viktig at du orienterer deg meget grundig om de juridiske og formelle rettighetene dine, slik at du ikke kaster bort mange penger forgjeves. Eiendomsmegleren skal hjelpe deg i dette arbeidet.

 

Lang reise

Velger du fjerne reisemål, kan du få mye for pengene. USA, Thailand og Sør-Afrika har svært mye å by på for tiden. Selv om det kan være fristende strender der, er det langt å reise. Hvor mye kommer du til å bruke stedet? Kanskje du heller skal benytte et hotell hvis du skal på tur dit? 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five