HVA ER RIKTIG BOLIGAREAL?

Av Carsten O. Five Blir du forvirret når du skal kjøpe bolig og usikker på hvor stor boligen egentlig er? Det er viktig å kjenne de riktige betegnelsene, ellers kan du betale for mye for boligen. Her et konkret eksempel:

– Jeg er på boligjakt for tiden. Men jeg blir ganske forvirret fordi det er så mye til salgs der jeg har planer om å kjøpe. Dessuten blir jeg ganske usikker på hvor stor boligene egentlig er, fordi det opereres med forskjellige betegnelser som BTA, BOA osv for størrelsen på boligen i prospektene fra eiendomsmeglerne.

           Hva betyr disse forkortelsen?

Svar:

– Jeg forstår godt det ikke er lett å skille de forskjellige forkortelsene for boligstørrelsene fra hverandre. Men de er likevel svært viktige når du skal ta stilling til om du betaler riktig pris for boligen. Boligarealet og størrelsen på boligen er ofte avgjørende for prisen.

            Her er de viktigste betegnelsene som normalt brukes om boliger:

Boligens hoveddel: Stue, soverom, kjøkken, bad og andre oppholdsrom.

Boligens tilleggsdel: Boder, oppbevaringsrom og garasje.

Areal: Måles i kvadratmetere der det er minst 1,9 meter takhøyde, og bredden overstiger 60 cm.

BTA – Bruttoareal: Hele boligens ytre areal, med boder og rom, unntatt balkong eller veranda.

BRA – BRUKSAREAL: Hele boligens indre areal, inkludert vegger smalere enn 50 cm.

BOA – BOLIGAREAL: Bruksarealet av boligens hoveddel.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five