HVA FÅR DU I PENSJON?

Av Carsten O. Five Nesten ingen har sjekket hva de får i pensjon før de blir 67 år. Svært mange blir skuffet over det de får. Derfor er det lurt å forbrede seg på inntektsnivået etter 67 år. Slik går du frem for å finne ut hva du får:
Gå inn på www.nav.no . Der kan du bestille en pensjonsberegning ved å skrive inn personnummeret ditt. Så får du et brev i posten ca fjorten dager senere som viser hva du har rett til av pensjon, dersom du tjener omtrent som nå frem til du er 67 år gammel.

Dernest bør du ta kontakt med alle de arbeidsgivere du har hatt og sjekke om du har hatt tjenestepensjon der. Det vil si at du eventuelt får en pensjon fra forskjellige arbeidsgivere i tillegg til pensjonen du får fra folketrygden.

Undersøk også om du har opplysninger om pensjonsordninger fra tidligere arbeidsgivere hjemme hos deg. Slike opplysninger kan være gull verdt og kan hjelpe deg til å finne frem til dine pensjonsrettigheter.

Mange bedrifter har pensjonsordninger knyttet opp til et forsikringsselskap. Da er det gjerne i form av en såkalt fripolise for tidligere ansatte. Derfor er det også en god ide å kontakte flere forsikringsselskaper og spørre dem om det finnes en fripolise på ditt navn der. Kanskje har du rettigheter du ikke kjenner til i dag.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five