HVA SKJER MED IPA?

Kommentar.no - Carsten O. Five Regjeringen har bare laget surr når det gjelder de to populære spareproduktene IPA og livrente. Skattefordelene har forlengst forsvunnet. Spørsmålet er om opposisjonen greier å få regjeringen til å snu?
De siste 20 årene har jeg advart kraftig mot pensjonsforsikring eller IPA. Dessverre viste det seg at utviklingen skulle bli enda verre enn selv jeg greide å spå. De siste skattefordelene ved IPA er i ferd med å forsvinne helt.

Det viser igjen at du aldri kan stole på politikerne. De endrer på regler stadig vekk og behandler sparerne som kuer. Derfor er det ekstra viktig å spare på en slik måte at du ikke er avhengig av hvilke politikere som til enhver tid sitter med makten.

Men hva skal du gjøre hivs du har en IPA avtale?

Skattebetalerforeningen anbefaler folk å vente med å ta ut IPA-innskuddene, og håper regjeringspartiene og opposisjonen kan bli enige om et kompromiss som åpner for nye individuelle muligheter for pensjonssparing med skattefordeler, skriver Hegnar Online.

– Forhåpentlig tar politikerne til vettet og kommer med nye ordninger som kan kombineres med tidligere avtaler uten at skattebetalerne blir skadelidende, sier foreningens adm. dir. Jon Stordrange til skatt.no.

– Enn så lenge anbefaler vi at du opprettholder IPA-innskuddene frem til nye regler blir klare i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, legger han til.

Ifølge overgangsreglene er grensen for avvikling av IPA-avtaler satt til 1,5 G (94.338 kroner) per 31/12 2006. Midlene vil bli beskattet som pensjon.

Forsikringsbransjen ønsket en mye lavere grense, slik at færre kan ta ut pengene fra ordningen. Skattebetalerforeningen er noe forundret over at den ikke var høyere.

– Tidligere har det vært hevdet at denne skulle være på 2 G, sier Stordrange.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five