HVA TRENGER DU AV REISEVALUTA I ØST-EUROPA?

Av Carsten O. Five Vi har fått spørsmål fra en gruppe som skal på ferie i Øst-Europa, om hva de bør ta med seg av fremmed valuta. De skal innom forskjellige land. Her er svaret:
Dersom dere har plastkort bør dere ta med det. På hotell, restauranter og i butikker vil det ofte være lett å bruke plastkort til å betale med.

            Men husk å ikke ta med mer enn ett kort av gangen når dere er ute – la alltid ett eller flere kort ligge i en safe på hotellet, eller en annen sikker plass. Husk også å skrive ned telefonnummer til kortselskapet og forsikringsselskapet – legg telefonnumrene i safen slik at dere kan ringe disse selskapene hvis ulykken er ute.

            Dersom ingen av dere har plastkort kan dere bruke reisesjekker. Det er dyrt og krunglete fordi det kan være vanskelig å finne banker som innløser sjekkene, men det er en ganske sikker måte å ta med seg reisevaluta på.

            Noen kontanter er det fornuftig å ha med seg siden det kan være steder der det ikke er mulig å bruke plastkort. Da kan dere ha med norske hundrelapper, euro-, eller dollarsedler. Bruker du norske hundrelapper sparer du jo et vekslingsgebyr.

            Ofte er det nemlig billigere å veksle i de østeuropeiske landene fremfor i Norge, fordi dette er pengeenheter som bankene har lite av eller må bestille. Derfor bør du heller veksle lokalt der nede, men gjør vekslingen i en bank eller på et vekslingskontor. Ikke forsøk å foreta veksling på gaten – da blir du som regel lurt.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five