HVA TRENGER DU AV REISEVALUTA?

Av Carsten O. Five Det er ikke lenge til ferien. Veldig mange nordmenn drar til utlandet. Men hva skal du ha med av reisevaluta? Penger i det landet du skal reise til?

Det beste rådet er å bruke kredittkort. I de aller fleste land kan du bruke kredittkort eller Visa-kort på hotell, i butikker på restauranter, til flybilletter, leiebiler osv. Men det er et godt råd å ha med seg minst to slike kort. Legg det ene på et trygt sted, når du er ute. Helst i en safe på hotellet. Legg også telefonnummer der til kortselskapet, forsikringsselskap osv. dersom du skulle miste eller blir frastjålet det andre kortet. 

Har du ikke kredittkort, må du bruke reisesjekker. Men det er dyrt og ofte vanskelig å få vekslet inn. 

I tillegg bør du ha noen kontanter. I mange land kan du ta ut kontanter i minibanker når du er på ferie. 

Det kan være lurt å ha noen kontanter også de aller første dagene. Hvis du skal til USA, eurolandene, Sverige, Danmark eller England, kan du godt veksle inn til de andre valutaene her i Norge før du reiser herfra. 

Men kommer du til et mer eksotisk land, hvor valutaen ikke er så stabil, vil det normalt lønne seg å veksle i det landet. Gebyrene i Norge er veldig høye. Da kan det være klokt  ha med seg en del norske hundrelapper til vekslingen, eller du kan bruke euro eller dollar. 

Gå aldri med mange penger på deg. Bruk en hudfarget pose, som du bærer under skjorten. Ikke gå med lommeboken på baken.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five