HVORDAN FÅ SOLGT MALERIET?

Av Carsten O. Five Mange kunstverk har steget en god del de siste årene. Men det er ikke alltid like lett å få en god pris for dem. Hvordan går du frem for å få solgt et maleri? Her et konkret eksempel:
– Jeg har arvet et flott maleri etter en tante. Jeg har ikke mye greie på kunst, men jeg tror maleriet er ganske verdifullt.

            Jeg har ikke spesielt god råd og kan godt tenke meg å selge maleriet. Hvordan kan jeg få vite hva maleriet er verdt, og hvordan er det smartest å selge det? 
 

Svar: 
– Er det et verdifullt maleri kan det være klokt å få taksert det hos en kunstekspert. Du bør ta kontakt med en kunsthandler og forklare hva slags bilde du har. Kunsthandleren vil normalt kunne si om det lønner seg å taksere bildet eller ikke. Det kan være klokt å kontakte flere kunsthandlere, for å høre om det er forskjellige oppfatninger om verdien av bildet. 

            Er bildet verdifullt kan du enten selge det gjennom en kunsthandler, eller du kan forsøke å selge det på en kunstauksjon. Kunsthandleren kan hjelpe deg med å få bildet til en auksjon.

            Noen forsøker å selge kunst gjennom annonser i aviser. Det bør du være litt varsom med, fordi det kan være vanskelig å få riktig oppgjør ved en slik handel, dersom du blir utsatt for en useriøs kjøper, i verste fall en svindler.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five