HVORDAN SPARE TIL PENSJON?

Av Carsten O. Five Antagelig vil fremtidens pensjonister få mindre i pensjon enn dagens pensjonister. Derfor kan det være klokt å spare litt ekstra til ens egen pensjon, i tillegg til det som kommer fra folketrygden og i en tjenestepensjon.
Er du ung, vil dette være viktig for deg:

O Velg en utdannelse som gir deg gode muligheter på arbeidsmarkedet og gode muligheter for en stabil og god lønn.

O En god tjenestepensjon gjennom arbeidsgiver, vil være veldig viktig. Tjenestepensjonen kommer i tillegg til pensjonen fra folketrygden. Husk å spørre om tjenestepensjonen hos din nåværende arbeidsgiver og når du begynner hos en ny arbeidsgiver. Når du slutter i et arbeidsforhold er det svært viktig at du får dokumentasjon på hva du har opparbeidet i rett til tjenestepensjon.

O Du bør spare i BSU (Boligsparing for ungdom) frem til du er 34 år. Disse pengene må brukes til boligformål. Å kjøpe bolig er en god form for sparing. Nedbetaling på boliglån er også en fin form for sparing.

O Når du er ca 40 år, bør du i tillegg starte egen sparing til pensjonsalderen. Spre sparingen på bank og ulike typer fond, gjerne aksjefond.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five