pyramide

Ikke la deg lure av kjeltringene

Gang på gang har naive nordmenn satset penger på ulike råtne finansprodukter og finanspyramider. Siden renten i bank gir så lav avkastning og skatten på trygg sparing er for høy, forsøker enkelte med penger desperat å få høyere avkastning.

Og en hær av smarte kjeltringer – særlig i utlandet – forsøker gang på gang å loppe Kari og Ola Nordmann for sparepengene deres. Og mange biter på.

Men saken er at du kan ikke få høyere sikker avkasting på sparepengene enn den renten du kan få i banken. Derfor må du selvfølgelig passe på å få best mulig rente på pengene i banken. Det er forskjell mellom bankene. Men all annen avkasting er det risiko forbundet med.

Et unntak er Boligsparing for ungdom – BSU – det gir flott avkastning i form av lavere skatt. Avkastingen er over 20 % pr år, i tillegg kommer renten.

Det er ikke galt å ta risiko – for eksempel ved å kjøpe aksjefond eller obligasjonsfond. Da kan fondene stige og gi deg en god avkastning på pengene. Men den som sier du skal få veldig høy avkastning – og det finnes ingen risiko – hun eller han er normalt en kjeltring. Ikke hør på ham eller henne.

Spar heller i bolig og bank. Nedbetal gjeld – det er den tryggeste formen for sparing. Har du penger til overs, kan du sette penger i aksje- eller obligasjonsfond.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five