IKKE LÅN TIL STRUKTURERTE SPAREPRODUKTER

Av Carsten O. Five Mange har lånt opp betydelige beløp på boligene sine og satt pengene i såkalte strukturerte produkter. Ofte kalles det aksjesparing med garanti. Banker og finansieringsselskaper har solgt strukturerte produkter for mangfoldige milliarder kroner.
Banken er selvfølgelig svært interessert i både å selge lån og disse spesielle spareproduktene. Da tjener de dobbelt opp. Men det er du som tar risikoen. 

De strukturerte produktene selges med en slags forsikring om at du ikke kan tape pengene du setter inn. Men du har en mulighet for gevinst. Det er normalt riktig. 

Men spørsmålet er om den avkastningen som kommer er høyere enn renten på det lånet du tar opp. Svært mange har erfart at lånet koster mer enn avkastningen du får på disse strukturerte produktene. Derfor bør du ikke låne opp på boligen og kjøpe denne type produkter, sjansen til å tape er for stor. 

Det er mye bedre å spare jevnt og trutt ved å nedbetale gjeld. Det er en sikrere form for sparing. Når du er bortimot gjeldfri, kan du heller spare i aksjefond, med et fast beløp hver måned, fremfor å ta opp ny gjeld.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five