Ikke sett pengene dine i hedgefond

Av Carsten O. Five Av og til får folk med litt penger i banken, tilbud om å sette penger i såkalte hedgefond. Jeg vil advare alle med vanlig privatøkonomi mot å sette penger i et hedgefond.
Problemet med et hedegfond er nemlig at det kan gå konkurs og da kan du miste alle pengene du har investert i fondet. Et hedegfond kan nemlig ta opp lån og dermed i verste fall gå konkurs, hvis hedgefondet forvaltes dårlig.

Et hedgefond investerer gjerne i mye forskjellig som: råvarer, valuta, shipping, men også aksjer og opsjoner. Ofte er det risikable investeringer, for å kunne gi høy avkastning. For at avkastningen skal bli enda høyere på de investerte beløpene – låner fondet ofte i tillegg penger – for å ha mer å investere for. Dermed øker risikoen og i verste fall kan hedgefondet gå konkurs.

Det er kun folk som er veldig, veldig rike og som har plassert mesteparten av formuen sin andre steder, som kan sette en del av pengene sine i hedgefond. De kan jo tåle å miste pengene.

For vanlige folk er den beste måten å spare på å nedbetale gjeld. For dem som er nesten gjeldfrie og ønsker å få noe høyere avkastning på sparepengene enn å ha dem i banken, de bør sette penger i pengemarkedsfond, obligasjonsfond eller aksjefond. Denne type fond har nemlig ikke lov til å ta opp lån og kan dermed ikke gå konkurs, selv om verdiene vil svinge ved jevne mellomrom.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five