IKKE SULT I ALDERDOMMEN – LÅN OPP PÅ BOLIGEN

Kommentar.no - Carsten O. Five Mange eldre har dårlig råd. De sitter ofte med små pensjoner og har gjeldfrie boliger. Da kan det være hyggelig å få litt tilbake av den boligformuen de har opparbeidet i et langt liv.
Derfor er det stadig mer populært at pensjonister tar opp et banklån med boligen som sikkerhet. Dermed får de mer penger til diposisjon når de er friske og har lyst til å bruke litt mer på seg selv og familien. Kanskje vil de også reise og se mer av verden. 

Går du med slike planer: Ta kontakt med en eller flere banker og be om et tilbud på et avdragsfritt lån – for eksempel på fem år – med sikkerhet i boligen din. Du må nemlig betale renter på lånet. Banken vil også være opptatt av at du er i stand til å betjene rentene på lånet. Størrelsen på lånet vil være tilpasset pensjonen du har. 

Når de fem årene er gått, må du enten selge boligen, slik at banken får dekket lånet, eller du kan innfri lånet, eller søke om å få utvidet det. Boligen kan ha økt i verdi i løpet av de fem årene. 

Allerde når du tar opplånet, bør du legge en plan for hva du gjør etter de fem årene.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five