KJØP BILLIGERE MØBLER I SVERIGE

Av Carsten O. Five Møbler er dyrt. Men de kan som regel kjøpes billigere i Sverige enn i Norge. Ofte er også Ikea møbler billigere i Sverige enn i Norge. Her er oppskriften:
Det er fullt lovlig for nordmenn å kjøpe møbler i Sverige. Som oftest vil møbler være klart billigere i Sverige enn i Norge. Sjekk på internett med møbelhandlere som er nær norskegrensen, eller ta en telefon til dem. Enkelte sender også kataloger. 

Hvis du er så heldig at møbelhandleren kjører møblene hjem til deg i Norge, vil han ordne det formelle ved kjøpet også. Siden du skal ha møblene i Norge, skal du nemlig slippe den svenske momsen på møblene, men betale den norske momsen. Det kan møbelhandleren sørge for.

Hvis du skal frakte møblene selv, kan du avtale med møbelbutikken i Sverige, at du skal få igjen den svenske momsen (som er som den norske på 25 %), når du kan dokumentere at du har betalt den norske. Møbelhandleren sender deg så den svenske momsen i posten.

Når du kommer til den norske grensen går du til det norske tollkontoret og viser kvitteringene for det du har kjøpt av møbler i Sverige. Så må du betale 25 % norsk moms på nettoprisen du kjøpte møblene for i Sverige (kjøpsprisen minus den svenske momsen). Da kan du ta inn møblene helt lovlig i Norge.

Siden den norske og svenske momsen begge er på 25 % betyr det at dersom møblene har en lavere pris i Sverige enn i Norge, vil det lønne seg å kjøpe dem i Sverige.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five