KJØPE BRUKTBIL: HVA ER ØKONOMISK SMART?

Kommentar.no - Carsten O. Five Hvor gammel bør bilen være? Når begynner dyre reparasjoner? Hvor mye kan bilen være kjørt? Det er viktig for bruktbilen du skal kjøpe.
 
En liten bil vil normalt være billigere i drift, enn en større bil. Men det er viktig å kjøpe en bil som et tilpasset det transportbehovet du og familien din har. En dieselbil vil bli billigere etter nyttår, på grunn av lavere avgifter.

            Normalt vil en tre – fire år gammel bil som har kjørt 70 000 – 80 000 km være et godt kjøp. Da er den vesentlig billigere enn en ny bil og har ikke fått de store utgiftene til reparasjoner ennå.  

            Men det er også viktig å se hvordan bilen totalt er behandlet. Er den kjørt hardt og har mange riper og skrammer, kan det være det blir mange reparasjoner om kort tid. Er den imidlertid godt behandlet kan det bety at den også vil holde i mange år.

            Du vil også kunne spare store summer fremmover ved å behandle bilen pent og sørge for godt vedlikehold. Har du bilen i mange år, vil det også være god biløkonomi. Det er nemlig kjøpet og salget av bilen som er den største utgiften i biløkonomien.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five