KRAFTIG SKJERPING AV ARVEAVGIFTENE?

Av Carsten O. Five Har du formuen din i et aksjeselskap? Da kan det bli mye høyere arveavgifter i fremtiden på verdiene. Finansminister Kristin Halvorsen jobber antagelig med regler som gir dramatisk høyere arveavgift knyttet til næringsvirksomhet.
I statsbudsjettet for 2008 står det at regjeringen jobber med nye arveavgiftsregler, melder Finansavisen. I forslaget ligger blant annet en risiko for avvikling av systemet med svært gunstig verdsettelse av ikke-børsnoterte aksjer. I dag kan man få en besparelse på ca 70 prosent og inntil 100 prosent av arveavgiften.

Står du foran et arveoppgjør kan det bety at det er viktig å få overført aksjer til arvinger før statsbudsjettet legges frem for 2009, det vil si før oktober 2008 etter som praksis er blitt slik at skattelover får virkning fra forslagene offentliggjøres.

Det er i statsbudsjettet for 2008 at det gis et varsel om innføring av nye arveavgiftsregler fra og med statsbudsjettet for 2009. Det er dårlig nytt for dem som skal arve næringsvirksomhet. Rådet er, ifølge Finansavisen, å arve før neste statsbudsjett.

Men for dem som driver personlig selskap, må man omdanne til aksjeselskap først. Denne omdanningen må skje allerede får årsskiftet 2007/2008 for at man skal slippe unna med lavest mulig avgift. dersom man skal tro på advarselen som fremkommer i Finansavisen.

Det er særlig de mest velstående som har verdiene sine i aksjeselskaper som kommer til å få svi, dersom det blir en innstramning i regelverket. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five