LÅN PÅ BOLIGEN TIL BILKJØPET

Kommentar.no - Carsten O. Five Skal du kjøpe deg ny bil som julepresang? Vent til over nyttår, da har mange biler falt i pris fordi det kommer nye bilavgifter. Men hvordan skal du finansiere bilen? Her er svaret:
Det billigste billånet får du ved å låne opp på boligen din. Du går til den banken der du har boliglånet ditt og sier at du ønsker å låne opp mer på boligen – tilsvarende det bilen koster.

            Det forutsetter at du ikke har et så stort boliglån at det ikke er mulig å låne opp mer på boligen. Lånetaksten på en bolig – det det er mulig å låne opp på boligen – er normalt 80 % av verdien på boligen. Det vil si at dersom boligen din for eksempel er verdt 2 million kroner, kan du hos en velvillig bank normalt få låne opp til 1 600 000 kroner totalt på boligen.

            Har du en bolig til en verdi på 2 million kroner og bare har 1 million kroner i gjeld på boligen, kan du normalt låne 600 000 kroner til på boligen, litt avhengig av kundeforhold og din betalingsevne.

            Koster for eksempel bilen 200 000 kroner netto (den nye minus den bilen du har), kan du altså øke lånet på boligen fra 1 million til 1 200 000 kroner. Dette er den rimeligste måten å finansiere et bilkjøp på.

            Dersom du ikke kan låne opp på boligen, bør du kontakte banken og be om et ordinært billån. Er du en god kunde med en ordnet økonomi, vil du normalt få et slikt lån. Men du må regne med å betale en høyere rente enn på boliglånet.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five