MINIKRAKK PÅ OSLO BØRS – HVA GJØR DU?

Som vi skrev for en stund siden - det måtte komme en reaksjon på den kraftige oppgangen på Oslo Børs. Nå er minikrakket kommet. Hva bør du gjøre?
Handler du selv aktivt med aksjer. Vær forsiktig nå. Det kan være at aksjemarkedet på Oslo Børs skal enda lenger ned. Oslo Børs svinger ofte mer enn de større utenlandske børsene – går høyt opp og langt ned. Derfor kan det være fornuftig å sitte litt på gjerdet og vente på en ny bunn før du går tungt inn. 

Først om en stund når markedet får roet seg noe, kan vi igjen få en oppgang i markedet. Det kan være smart å holde penger i banken klar til en slik oppgang.

Men er du lysten på ekstra høy risiko, er det mulig å tjene noen kroner ved å være svært aktiv i markedet som nå nærmest er en jo-jo børs. Da må du følge veldig godt med og være klar over at du tar en betydelig risiko. Du kan fort tape penger.   

Har du lånt penger og satt i aksjemarkedet? Da tar du en betydelig risiko nå. Unngå å låne penger til å sette i aksjemarkedet, hvis du ikke har veldig god råd og kan ta store tap.  

Er du imidlertid en med vanlig økonomi, som sparer langsiktig i aksjefond – for eksempel med et bestemt beløp hver måned – og ikke trenger pengene på 5 – 10 – 15 år, fortsett å spare både når det går ned og opp. Det gir normalt bedre avkastning på pengene dine enn å ha dem i banken.  

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five