Nå haster det – spar i BSU – få skattefradrag i år

Av Carsten O. Five Alle under 34 år må spare i Boligparing for ungdom – BSU. Det er den mest gullkantede og sikre spareformen som finnes for tiden. Ta kontakt med banken dersom du ikke kjenner til denne fantastiske ordningen.
Du får 20 % skattefradrag på det årlig sparte beløpet i tillegg til en veldig god rente. Hvert år kan du spare inntil 15 000 kroner og få 3 000 kroner som en gave fra finansminister Kristin Halvorsen i form av tilsvarende redusert skatt. Sparebeløpet må settes på konto innen kl 24.00 nyttårsaften, for å få skattefradraget i år. 

Men for at det skal være så lønnsomt, må du tjene egne penger og betale skatt. Det er skattefradraget som gjør dette så gunstig. De årene du betaler mindre i skatt enn 3000 kroner, senker du bare sparebeløpet i BSU tilsvarende. De årene du ikke betaler noe i skatt, sparer du ingenting i BSU. Da mister du ikke skattefradragene. Du kan bare ha en BSU-konto i løpet av livet. 

Den beste renten på BSU innskudd er for tiden 7.7 %. Du kan gratis flytte BSU-pengene dit uten gebyrer og tap av skattefordelen. Se på internett så finner du bankene med de beste BSU-rentene. 

BSU-pengene må brukes til kjøp av bolig, nedbetaling av boliggjeld eller oppgradering av boligen. Normal oppusning av boligen holder ikke. Og boligen pengene brukes til må være kjøpt etter at du opprettet BSU-kontoen. Er du i tvil – kontakt ligningskontoret så du ikke må betale tilbake skattefordelene du har hatt. 

Regjeringen har foreslått en utvidelse av det årlige sparebeløpet fra 15 000 kroner i år til 20 000 kroner neste år. Da vil totalt skattefradrag altså bli 4 000 kroner pr år. Det maksimale sparebeløpet foreslås også økt fra 100 000 kroner til 150 000 kroner. 

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five