Nå kan du prute deg til båtkupp

Av Carsten O. Five Rundt 14 000 båter er til salgs på Finn.no. Antallet kjøpere er nesten borte. Har du den helt store båtdrømmen, er det mulighet for et riktig godt kjøp nå. Mange båtselgere virker nesten paniske i å bli kvitt båten. Båt er ofte det første folk kvitter seg med når renten begynner å bite.
Men kjøper du nå, husk du må betale vinteropplag og service både før og etter vinteren. Det er fort mange kroner, dersom du ikke gjør noe av det selv. 

Derfor finnes det båtselgere som slår av 50 – 100 000 kroner for å bli kvitt båten før snøen kommer. Men det er ingen grunn til å gi seg med det. Er du interessert i å kjøpe, har du en enestående mulighet til å prute til krampa tar deg nå. Det er så mange som vil selge og så få som vil kjøpe. 

Men husk: Det er dyrt å ha båt. Når så mange vil selge, kan det også bli vanskelig å selge til en god pris i fremtiden. 

Skal du kjøpe: Bruk god tid. Orienter deg godt i markedet. Bruk internett. Finner du en eller flere båter du kan tenke deg å kjøpe: Bruk fagmann til å sjekke båten. Få dokumentasjon på alt det er mulig å få dokumentasjon på. Skrog og kjølskader er det første du bør se etter. Slakk propell, propellhylse og rorstamme må sjekkes. Sjekk motor og det elektriske anlegget nøye. Her kan mye gå galt. Sjekk båten for plastpest. 

Er båten ikke produsert ennå, ikke betal på forskudd. Fabrikken kan gå konkurs. 

Finner du drømmebåten – prut alt du orker.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five