NB: BOLIGEN DIN KAN HA FÅTT FOR HØY LIGNINGSVERDI – KLAG

Det rød-grønne flertallet på Stortingt har bestemt at ligningsverdien på alle boliger skal opp med 25 % i 2006. De betyr mer skatt for veldig mange. Men fortsatt gjelder regelen om at ligningsverdien ikke skal være over 30 % av boligens markedsverdi.
Om ikke lenge kommer forslaget til selvangivelse for 2006 til deg. Da er det ekstra viktig å se på forslaget til ligningsverdi for boligen din.

Det rød-grønne flertallet på Stortinget har bestemt at ligningsverdien på alle boliger i hele landet skal opp med 25 % fra 2005 til 2006. Det kan bety en betydelig skatteskjerpelse for alle som betaler formuesskatt.

Men det kan være at ligningsverdien på boligen skattemessig er satt for høyt. For i følge skatteloven skal formusskatten beregnes maksimalt ut fra 30 % av boligens markedsverdi.

Er det klart at ligningsverdien på boligen din er satt for høyt av ligningskontoret – altså er satt over 30 % av markedsverdi – klag til på selvangivelsen og legg ved en forklaring til ligningsvesenet.

Selv om boligprisene har steget mye i landet, kan det likevel være at mange har fått for høye liningsverdier på boligene nå (over 30 % av markedsverdi) og bør klage.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five